У Конгресі заявили, що США повинні зберегти ядерну тріаду

У Конгресі заявили, що США повинні зберегти ядерну тріаду

Сполучені Штати повинні зберігати свою ядерну тріаду. Таку думку висловив в середу на інтернет-брифінгу керівник комітету у справах збройних сил Сенату Конгресу США Джек Рід, який представляє правлячу Демократичну партію.

“Ми повинні модернізувати тріаду. І, на мій погляд, зберігати її – тріаду. За стратегічних міркувань”, – заявив впливовий американський законодавець, коментуючи плани модернізації ядерного арсеналу США. За його оцінкою, “ця [концепція] була успішною протягом приблизно 70 років”.

“Однак питання вартості ми повинні вивчати стосовно кожної [збройової] системі”, – підкреслив далі Рід, який представляє у верхній палаті Конгресу штат Род-Айленд. Він підтвердив, що має на увазі в тому числі створюється новий американський стратегічний бомбардувальник B-21.

При цьому сенатор уточнив, що висловлюється нема за відмову від якихось елементів дорогого плану модернізації ядерного арсеналу США, а за те, щоб будувати “ці системи ефективним способом”.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що новий президент США Джо Байден має намір переглянути програму ядерної модернізації, в тому числі виробництва нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) наземного базування. Передбачається замінити МБР Minuteman III, що стоїть на бойовому чергуванні в США з 1970 року.

Поділитись