Росія намагається зруйнувати світову фінансову систему – The Washington Post

Росія намагається зруйнувати світову фінансову систему – The Washington Post

Москва намагається зруйнувати світову фінансову систему шляхом підриву впливу долара.

Про це пише The Washington Post.

За останні два роки Кремль кілька разів збирав наради, де обговорював способи підірвати вплив долара як світової резервної валюти, пише видання з посиланням на дані європейської розвідки, у розпорядження якої потрапили документи Ради безпеки рф.

Кінцевою метою є руйнація глобальної фінансової системи, створеної після Другої світової війни, і того впливу, який вона дає Вашингтону.

«Одним із найважливіших завдань є створення нового світового порядку. Західні країни на чолі зі Сполученими Штатами намагаються нав’язати свою власну структуру, засновану на їхньому домінуванні», — йдеться в документі, датованому 3 квітня 2023 року

В іншому документі пишеться про необхідність розширення співпраці між Китаєм і росією в галузі штучного інтелекту, кіберсистем та інтернету. Документ написаний секретарем Радбезу Миколою Патрушевим. Він пропонує створення Пекіном і Москвою нової фінансової системи та євразійської цифрової валюти на основі альтернативних платіжних систем, таких як блокчейн. Заявлена мета — обхід домінування Заходу у світових фінансових операціях.

Поділитись