“Газпром” звернувся з проханням до компанії Siemens

“Газпром” звернувся з проханням до компанії Siemens

“Газпром” офіційно попросив у німецької Siemens документи, що дозволяють вивезти турбіну для “Північного потоку”, повідомляється в Telegram-каналі російської компанії.

“П’ятнадцятого липня “Газпром” офіційно звернувся до компанії Siemens з проханням надати документи, які з урахуванням чинних санкційних режимів Канади та Європейського союзу дозволять вивезти до Росії газотурбінний двигун для КС “Портова” – критично важливого об’єкта для газопроводу “Північний потік”, та виконання групою компаній Siemens своїх зобов’язань у рамках ремонту та сервісного обслуговування газотурбінних двигунів”, – йдеться у публікації.

У компанії наголосили, що розраховують на безумовне виконання Siemens зобов’язань щодо сервісного обслуговування газотурбінних двигунів, від яких залежить надійна робота газопроводу та забезпечення паливом європейських споживачів.

“Газпром” з середини червня знизив постачання “Північним потоком” приблизно на 60 відсотків, пояснивши це проблемами з технічним обслуговуванням газових турбін на компресорній станції “Портова”. Причина полягала в тому, що Siemens не могла повернути турбіну, яка проходила ремонт у Канаді, через введені Оттавою антиросійські санкції.

Поділитись