Путін та Лукашенко обговорили подальшу співпрацю

Путін та Лукашенко обговорили подальшу співпрацю

Самопроголошений президент Білорусії Олександр Лукашенко під час телефонної розмови з президентом рф володимиром путіним домовився щодо співпраці у двох проектах промислової та транспортної сфери.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Лукашенко повідомив, що напередодні, 25 вересня, у нього відбулася телефонна розмова із Путіним. Лідерам держав вдалося домовитись про співпрацю в авіагалузі.

«Йшлося про спільне виробництво літаків невеликої місткості, які дуже потрібні в Російській Федерації», – зазначив президент Білорусії.

За його словами, Мінськ також може більш інтенсивно освоювати виробництво окремих компонентів російського пасажирського літака Іл-96, а також обслуговувати ці борти.

Також Путін та Лукашенко обговорили спільну роботу у транспортній сфері. 

«Друге, що нас стосується, – це будівництво другої залізничної гілки від Білорусі на Ленінград, щоб ми великі обсяги вантажів могли перекидати у ваші порти і звідти працювати на весь світ», – зазначив він.

Олександр Лукашенко звернув увагу, що зараз РФ та РБ займаються будівництвом портової інфраструктури, проте зацікавлені й у розвитку в залізничній галузі.

Поділитись