Путін чинить геноцид українців – прем’єр-міністр Литви

Путін чинить геноцид українців – прем’єр-міністр Литви

Глава литовського уряду віддала данину поваги тим, хто пережив Голокост та нагадала, що історія повторюється, адже зараз відбувається знищення українців за наказом Путіна.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте в четвер, 21 вересня, взяла участь у ході «Дорога пам’яті» та церемонії вшанування пам’яті жертв геноциду євреїв Литви біля Панеряйського меморіалу, повідомляє видання Delfi.

«Панеряйський ліс, колись відомий красою природи, під час Другої світової війни став місцем величезної трагедії. Тут стався жах геноциду, коли сили ненависті та нетерпимості забрали тисячі безневинних життів – євреїв, поляків, циган та людей інших національностей», – сказала прем’єр.

Вона нагадала, що прийняття жорстких рішень російським президентом фактично повторює історію, оскільки зараз гинуть мирні українці.

«Це особливо актуально зараз, тому що жорстокі рішення, що повторюють історію, вбиваючи жителів України, приймає Путін. Він почав страшну війну проти невинних людей, проти Заходу. Це хворобливий сигнал про те, що ми не можемо втрачати пильність і повинні кожен день своїм вибором, діями та словами боротися за людяність», – додала Шимоніті.

День пам’яті геноциду литовських євреїв відзначається у Литві щороку 23 вересня.

Поділитись