Проти генпрокурора України Луценка відкриють кримінальну справу

Проти генпрокурора України Луценка відкриють кримінальну справу

Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальне провадження проти генерального прокурора країни Юрія Луценка.

Про це повідомляють «Українські новини». Луценка звинувачують у можливому зловживанні владою. «Суд задовольнив скаргу заявника на бездіяльність НАБУ і зобов’язав бюро відкрити кримінальне провадження за фактом можливих правопорушень Луценка», – йдеться в повідомленні.

Вимога відкрити справа надійшла до НАБУ ще 1 лютого, але відомство його проігнорувало. Інших подробиць справи не наводиться.

Раніше Луценко розповів, що регулярно ходить на допити в НАБУ. За його словами, проти нього в бюро «періодично ведеться від 5 до 15 справ». Луценко додав, що його часті візити до цієї установи на допити і для дачі показань є «нормальним явищем для правової держави». Генпрокурор не став пояснювати, фігурантом яких справ він є. Він лише зазначив, що в його діях немає складу злочинів.

У червні президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення генерального прокурора країни. За словами глави держави, підставою стало відсутність у Луценка юридичної освіти і процесуального досвіду. Через тиждень комітет Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності визнав подання Зеленського не відповідає вимогам.

Український лідер просив Луценка покинути свою посаду ще під час інавгураційної промови 20 травня. Однак глава відомства заявив, що має намір залишитися на своєму посту, щоб припинити спроби виставити минулу владу в країні злочинцями.

Поділитись