Луценко розкрив процесуальний статус Порошенка у кримінальних справах

Луценко розкрив процесуальний статус Порошенка у кримінальних справах

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкрив процесуальний статус колишнього президента Петра Порошенка по всіх кримінальних справах, де він проходить як фігурант.

Як повідомляють РІА Новини, за словами Луценка, колишній глава держави не є підозрюваним ні в одній зі справ, у всіх він проходить як свідок. «Жодного підозри в установленому порядку йому не вручено», – повідомив генпрокурор.

Державне бюро розслідувань України відкрило 14 кримінальних проваджень проти Порошенка і наближених до нього чиновників. Так, його звинувачують в спробі узурпації судової влади, державній зраді, відмиванні коштів, можливе незаконне заволодіння телеканалом «Прямий», зловживанні службовим становищем, легалізації в офшорах злочинних доходів, несплаті податків, а також у фальсифікації документів про формування в 2016 році коаліції депутатських фракцій і незаконне призначення уряду.

Ще одне провадження проти колишнього українського президента відкрито в Панамі, де його звинувачують у злочинах проти економічного порядку у вигляді відмивання злочинних доходів.

Поділитись