Прокурор перекваліфікував усі пункти звинувачення проти Трампа у кримінальні

Прокурор перекваліфікував усі пункти звинувачення проти Трампа у кримінальні

Окружний прокурор Манхеттена Елвін Бреґґ перекваліфікував усі 34 пункти звинувачень щодо колишнього президента США Дональда Трампа у кримінальні. Про це повідомляє портал Yahoo News із посиланням на джерело.

«Звинувачення у фальсифікації ділової документації може переслідуватись у штаті Нью-Йорк як провина. Однак офіс Брегга підвищив усі звинувачення до злочинів класу Е, які становлять нижчий рівень злочинів у кримінальному кодексі штату Нью-Йорк», – розповіло джерело.

Причиною такого заходу стало те, що Трамп нібито намагався приховати інші свої злочини. Тепер екс-президенту може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі, проте, на думку джерела, такий варіант є малоймовірним, передає YN.

30 березня прокуратура звинуватила Дональда Трампа за більш ніж 30 епізодами шахрайства у бізнесі.

Адвокат Трампа Джо Такопіна 31 березня заявив, що колишній президент США не піде на угоду зі слідством у справі про фальсифікацію фінансових документів. На думку юриста, ймовірність визнання вини його клієнтом наближається до нуля.

Велике журі присяжних у США раніше проголосувало за висунення звинувачень Дональду Трампу. У суді слухалася справа проти колишнього президента, пов’язаного з розслідуванням історії з порноакторкою Стормі Деніелс. Жінці нібито заплатили велику суму за мовчання про передбачувані стосунки з політиком.

Поділитись