Приватний детектив Йозеф Реш відкликав матеріали свого розслідування катастрофи MH17

Приватний детектив Йозеф Реш відкликав матеріали свого розслідування катастрофи MH17

Німецький приватний детектив Йозеф Реш відкликав пропозицію про передачу матеріалів свого розслідування катастрофи MH17 владі.

Як повідомляє РІА Новини, Реш вважав, що міжнародне слідство не зацікавлене в розкритті цієї справи. За його словами, до 18 жовтня він чекав звернень від Об’єднаної слідчої групи, що розслідує катастрофу літака, прокуратури Нідерландів або слідчого комітету Малайзії, але запитів до нього не надійшло.

На думку детектива, докази у цій справі навмисно приховуються. Раніше детектив заявляв, що в його розпорядженні опинилися дані спецслужб про повітряний рух в день катастрофи, записи телефонних переговорів української армії, рукописні замітки і особисті аудіозаписи льотчиків-винищувачів про подію.

У списку зібраних відомостей Реш також згадав «ім’я інформатора, якому було сплачено 15,5 мільйона в різній валюті готівкою», «імовірно знищені секретні документи високопоставлених військових і політичних діячів» та інші документи, які не описані докладно «з міркувань безпеки».

Реш говорив, що готовий передати все це слідчим тільки в присутності представників міжнародних ЗМІ. За його словами, в прокуратурі Нідерландів вимоги про публічність назвали «дуже незвичайними» і заявили, що якщо матеріали потраплять до ЗМІ та іншим особам до вивчення правоохоронними органами, це може нашкодити розслідуванню.

Реш також додав, що наполягає на публічній передачі даних через погрози і побоювання за своє життя. Він стверджував, що в розкритій інформації слідчої групи немає тих доказів, які є у нього.

Поділитись