Глави МЗС п’яти країн обговорили хід розслідування катастрофи MH17

Глави МЗС п’яти країн обговорили хід розслідування катастрофи MH17

Глави МЗС п’яти країн, що входять в Спільну слідчу групу, обговорили хід розслідування аварії Boeing в Україні в липні 2014 року.

Про це повідомили в МЗС Нідерландів за підсумками зустрічі, що відбулася на полях 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Як зазначили у відомстві, головною темою обговорення стали спільні зусилля, що вживаються “по встановленню правди навколо аварії MH17, забезпечення справедливості для жертв трагедії і їх родичів і притягнення винних до відповідальності”.

В ході зустрічі міністри висловили “беззастережну підтримку незалежного розслідування групи і кримінального переслідування винних”. Вони також в черговий раз закликали всі країни повністю співпрацювати зі слідством у відповідності до резолюції Радбезу ООН.

“Ми провели продуктивну зустріч з колегами. Ми підтвердили нашу відданість до встановлення повної правди навколо аварії MH17 і забезпечення справедливості для жертв та їхніх рідних і близьких, – зазначив глава МЗС Нідерландів Стеф Блок. – Ми також звернули увагу на той факт, що з моменту аварії Boeing пройшло вже п’ять років. Це дуже сумний рубіж. Крім того, ми висловили нашу беззастережну підтримку розслідування і кримінального переслідування голландської прокуратурою чотирьох підозрюваних”.

Поділитись