Справа MH17: Нідерланди перевірять України

Справа MH17: Нідерланди перевірять України

Парламент Нідерландів підтримав проведення додаткового розслідування ролі України в справі про катастрофу малайзійського «Боїнга» MH17 над Донбасом влітку 2014 року.

Про це повідомив депутат від партії «Християнсько-демократичний заклик» Кріс ван Дам в Twitter. За словами ван Дама, рішення було прийнято одноголосно. Слідство з’ясує, чому Україна не закрила повітряний простір незважаючи на те, що там велися бойові дії.

Про пропозицію додатково розслідувати дії української сторони стало відомо 2 жовтня. Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок засумнівався в простоті цього завдання, тому що для цього «потрібно співпраця не тільки з боку України, але і з боку Росії».

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Міжнародна слідча група за підсумками розслідування назвала імена обвинувачених у справі про загибель «Боїнга». Це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Олег Пулатов, Сергій Дубинський і українець Леонід Харченко. Всі вони, за версією слідства, причетні до переміщення комплексу «Бук», з якого, імовірно, і був збитий лайнер.

Поділитись