Понад 60% опитаних німців незадоволені роботою уряду Шольца

Понад 60% опитаних німців незадоволені роботою уряду Шольца

Понад 60% опитаних німців незадоволені роботою уряду ФРН та канцлера Олафа Шольца.


Понад 60% мешканців Німеччини незадоволені роботою канцлера ФРН Олафа Шольца та правлячої коаліції «Світлофор», що складається із Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), партії «Союз-90/»зелені» та Вільної демократичної партії (СвДП). Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічним інститутом INSA на замовлення газети Bild am Sonntag.

В опитуванні, яке проводилося 19 серпня, взяли участь 1 002 особи. За його даними, 62% респондентів не задоволені політикою, яку проводить Шольц на посаді глави уряду. При цьому лише 25% опитаних висловили протилежну думку. Водночас, як з’ясували соціологи, якби канцлера обирали зараз, Шольц зайняв би лише третє місце.

Зокрема, 25% німців проголосували б за віце-канцлера, міністра у справах економіки та захисту клімату Роберта Хабека (зелені). За ним слідує голова опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц, який отримав би 19% голосів. На третьому місці опинився б нинішній канцлер із 18% голосів. Вирішальне значення для Шольца, як пише газета, матимуть вибори у федеральній землі Нижня Саксонія, які намічено на 9 жовтня. Якщо нинішній прем’єр-міністр землі Штефан Вайль не зможе зберегти свою посаду, становище партії ще більше ускладниться.

Авторитет федерального уряду, як свідчать результати опитування, також продовжує падати. Так, на даний момент 65% мешканців Німеччини незадоволені його роботою. Задоволено роботою уряду лише 27% респондентів.

Поділитись