ЗМІ: Шольц і Макрон “посварилися” з Брюсселем через Путіна

ЗМІ: Шольц і Макрон “посварилися” з Брюсселем через Путіна

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц незабаром перестануть ладнати з Брюсселем щодо необхідності діалогу з главою російської держави путіним.

Таку думку висловив оглядач Мартін Джей у статті для Strategic culture. За його словами, французький та німецький лідери можуть вступити в конфлікт з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн, оскільки їхнє невдоволення взаємодією Європи з Москвою поступово зростає.

“Швидше за все, невдовзі ми побачимо сварки між Шольцем і фон дер Ляйєн у Брюсселі, до яких приєднатися Макрон у пошуках нового діалогу з путіним”, – написав Джей.

Він вважає, що Німеччина вже ясно дала зрозуміти про своє бажання знову налагодити добрі стосунки з Москвою. За його словами, нещодавно у ФРН спеціально затримали черговий пакет допомоги для України у розмірі дев’яти мільярдів євро. Крім того, Німеччина так і не відправила танки до держав, які також надають допомогу Україні, хоча давала відповідні обіцянки.

Раніше повідомлялося, що згуртованість Європейського союзу на тлі санкційного режиму проти Росії, інфляції, що росте, і вимушених заходів з енергозбереження почала викликати питання. Газета Financial Times зазначила, що раніше лідери держав сходили у думках щодо Москви, але зараз їхня позиція під сумнівом.

Поділитись