Японія відмовилася від вимог США після указу Путіна

Японія відмовилася від вимог США після указу Путіна

Японія всупереч проханням США ухвалила рішення зберегти частки у нафтогазовому проекті «Сахалін-2» після рішення путіна зробити його оператором російське ТОВ.

Про це повідомив міністр економіки, торгівлі та промисловості країни Коїті Хагіуда. «Ми пояснили американській стороні, що у цьому питанні плануємо зберегти статус-кво. Думаю, що вони зрозуміли нашу позицію», — наводить слова Хагіуди японський телеканал NHK.

За словами міністра, Японія отримує з американського боку заклики вийти із проекту. Однак, якщо японські компанії вийдуть з «Сахаліну-2», їхнє місце займуть інші організації, що згодом «лише збільшить доходи Росії», пояснив глава Мінпромторгу.

Раніше путін підписав указ, згідно з яким все майно “Сахалін енерджі інвестмент компані” перейде російській юридичній особі. У Кремлі заявили, що причиною такого рішення стала недружня позиція Японії. Пізніше прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та міністр економіки та промисловості Коїті Хагіудо під час переговорів дійшли рішення зберегти участь у проекті.

Поділитись