Підтримку туризму в Японії згорнули через нову хвилю коронавірусу

Підтримку туризму в Японії згорнули через нову хвилю коронавірусу

Влада Японії вирішила відкласти перезапуск програми підтримки внутрішніх туристичних поїздок через чергову хвилю поширення коронавірусу, заявив міністр державних земель, інфраструктури, транспорту та туризму Японії Тецуо Сайто.


Чиновник висловив упевненість, що жодних обмежень на пересування громадян Японією у зв’язку з новим спалахом коронавірусу вводитися не буде. «Щойно ситуація з поширенням коронавірусу покращиться, ми оперативно запустимо цю програму», – наводить слова міністра ЗМІ.

Японія в останній тиждень зіткнулася з різким зростанням випадків зараження коронавірусом – вперше з лютого добовий приріст перевищив 94 тис. Влада вважає, що в Японії почалася сьома хвиля поширення нового коронавірусу і закликають людей активніше проходити бустерну вакцинацію. З початку пандемії в Японії коронавірусом заразилося понад 9,9 млн осіб, понад 31,5 тис. померли.

Напередодні гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус закликав світ повернути масковий режим. На день раніше мешканцям Москви рекомендували знову почати носити маски в приміщеннях і пройти ревакцинацію у зв’язку зі зростанням числа нових випадків коронавірусу.

Поділитись