Японія закликатиме країни, що входять до G20 до введення антиросійських санкцій

Японія закликатиме країни, що входять до G20 до введення антиросійських санкцій

Влада Японії закликатиме країни, що входять до Групи двадцяти (G20) і займають нейтральну позицію щодо військового конфлікту в Україні, до введення антиросійських санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі на прес-конференції в Токіо. За його словами, Японія закликає країни G20, які зберігають нейтралітет щодо ситуації в Україні, співпрацювати із західними країнами та вводити обмеження проти Росії. Цей захід підвищить ефективність антиросійських санкцій, вважає він.

“Наша країна має намір і надалі розробляти відповідні заходи у співпраці зі світовою спільнотою, починаючи з Групи семи”, – підкреслив Хаясі.

Видання нагадує, що до цього часу уряд Японії запровадив кілька пакетів санкцій проти Російської Федерації у зв’язку з бойовими діями на території України.

Останній пакет набув чинності 5 липня. Він має на увазі внесення до чорного списку 57 фізичних осіб з Росії, включаючи віце-прем’єра Дмитра Григоренка та віолончеліста Сергія Ролдугіна з дружиною. Деяким російським компаніям у рамках нового санкційного пакету заборонили експорт із Японії.

Поділитись