Лавров зробив заяву щодо вивезення українського зерна

Лавров зробив заяву щодо вивезення українського зерна

Міністр закордонних справ РФ заявив 8 липня про готовність Росії до переговорів щодо вивезення зерна з України.


“Ми готові до переговорів з нашими українськими та турецькими колегами”, – заявив він журналістам за підсумками участі у нараді глав МЗС групи G20.

Міністр також зазначив, що у Москви вже є всі рішення. Крім того, Лавров вкотре нагадав про необхідність розблокувати українській стороні свої порти або забезпечити прохід через мінні поля для забезпечення безпечного виходу суден із зерном.

5 липня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про наміри активізувати контакти з Росією та Україною щодо створення коридору для вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів.

30 червня путін заявив, що Росія не перешкоджає вивезенню українського зерна. За його словами, українська влада сама замінувала порти і не випускає суду. Він наголосив, що існують інші варіанти вивезення пшениці: через Румунію, Дунай, Польщу, Білорусь.

Тема вивезення зерна активно обговорюється останні місяці на тлі погіршення ситуації на продовольчих ринках світу. Незважаючи на це, за словами Лаврова, Захід намагається штучно блокувати постачання російського зерна.

Поділитись