Американський генерал розповів про проблеми з постачанням зброї Україні

Американський генерал розповів про проблеми з постачанням зброї Україні

Вашингтон продовжує постачання озброєння в Україну, але до лінії фронту зброя сягає невчасно, заявив колишній заступник начальника штабу армії США генерал Джек Кін.

Саме ці затримки призводять до того, що у Росії з’являється ще більший потенціал у веденні бойових дій, передає телеканал Fox News.

Як зазначив екс-генерал, зараз Україна перебуває у переломному моменті, а тому їй потрібно ще більше зброї, щоб вдалося дати хоч якусь відсіч російським силам.

Схоже, правильна зброя просто не доставляється вчасно і перетворює те, що могло стати чистою перемогою України, на перевагу Росії, — сказав Кін.

Він уточнив, що зазвичай у Пентагоні приділяється кілька тижнів або навіть місяців на те, щоб українські військові змогли отримати зброю. Наприклад, йдеться про ракетний комплекс «Гарпун», для використання якого ЗСУ потрібен певний час: треба не лише доставити це озброєння в Україну, а й навчити бійців правильно його застосовувати.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз продовжить надавати військову допомогу Україні, закликаючи до перемир’я для вивезення зерна. За його словами, на сьогоднішній день в українських портах заблоковано 20 млн. тонн зернових культур.

Поділитись