У турецькому порту не вилучали вміст російського судна, повідомили ЗМІ

У турецькому порту не вилучали вміст російського судна, повідомили ЗМІ

Вилучення вмісту російського судна, яке перевозило українське зерно, не було, розслідування триває, метою слів посла України в Туреччині про “затримання” судна було закласти “політичну складову” у це питання, пише у вівторок турецька газета Aydınlık.


Раніше представник турецької митниці, який побажав залишитися неназваним, підтвердив затримання орендованого російською стороною судна, яке перевозило українське зерно, за його словами, ясності та конкретних рішень із цього приводу не прийнято. Як повідомляло “Громадське”, про затримання судна повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар.

“Згідно з інформацією, отриманою Aydınlık від митних органів, “вилучення” або “затримання” не було. Було повідомлено, що розслідування триває у зв’язку з повідомленнями про те, що судно перевозило вкрадене зерно і що судно весь цей час чекало біля входу в порт Карасу. Таким чином, з’ясувалося, що посол Боднар (посол України в Туреччині Василь Боднар), хотів закласти “політичну міну” у зерновий коридор, відкритий турецько-російською угодою та оцінений у всьому світі”, – пише видання.

Поділитись