У Путіна може з’явитися впливовий союзник у НАТО та G7

У Путіна може з’явитися впливовий союзник у НАТО та G7

У президента Росії путіна може з’явитися новий союзник у НАТО та G7.

Нею може стати можлива наступниця Маріо Драгі на посаді прем’єра Італії Джорджія Мелоні. Про це пише агентство Bloomberg. На думку автора статті Марії Тадео, після виходу Драгі з посади прем’єр-міністра, путін, сподіваючись, на старі дружні відносини, швидше за все, розраховуватиме на м’якіші санкції та тиск на Україну, щоб вона погодилася на умови Москви.

“Італійський політичний клас відчуває дивне захоплення Росією”, – йдеться в статті. Також наголошується, що дружньо налаштований до Путіна Сільвіо Берлусконі є союзником партії Мелоні “Брати Італії”. На думку автора, політик відіграватиме центральну роль у новому італійському уряді.

Тадео зазначає, що Італія має найважливішу роль у світовій політиці і це буде на руку путіну, оскільки рішення Риму щодо санкцій матимуть ключове значення.

Раніше глава євродипломатії Жозеп Боррель висловив стурбованість тим, що в Італії не всі політики виступають із критикою на адресу Росії. за його словами, Драгі представляв тверду позицію щодо Росії, проте не всі кандидати на посаду прем’єра дотримуються такої самої позиції.

Поділитись