Пєсков прокоментував заяви Шольца про ненадійність Росії

Пєсков прокоментував заяви Шольца про ненадійність Росії

Заяви канцлера Німеччини Олофа Шольца про ненадійність РФ як постачальника газу контрастують із реальністю та історією постачань, Росія нібито завжди виконує зобов’язання, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


“Ці заяви – вони абсолютно контрастують з реальністю, з реальністю та з історією, з історією поставок. Навіть у найскладніші моменти російська сторона продовжувала виконувати взяті на себе зобов’язання, те, що зараз сталося зниження обсягів поставки, – це знову ж таки пов’язано з тими незаконними обмеженнями, які ввели самі європейці, зокрема Федеративна Республіка Німеччина”, – сказав Пєсков журналістам.

Він нагадав, що путін у Тегерані говорив, що “Газпром” виконував, виконує і надійно виконуватиме свої зобов’язання.
“Північний потік” – основний маршрут постачання газу “Газпрому” до Європи – відновив роботу 21 липня після планового техобслуговування. Прокачування продовжилося на рівні 40% від майже 170 мільйонів кубів пропускної потужності на добу, на якому воно було з середини червня. “Газпром” пояснював обмеження затримками у поверненні німецької Siemens з ремонту газоперекачувальних агрегатів (ДПА), які використовувалися для подачі газу до трубопровід. Особлива складність виникла із поверненням турбіни з Канади, поки двигун дістався лише Німеччини.

У Європі періодично заявляють, що проблеми із турбінами не можуть бути реальною причиною падіння потоку газу. Російська сторона ж неодноразово наголошувала, що скорочення поставок по “Північному потоку” обумовлено виключно санкціями, через які виникли проблеми з ремонтом газоперекачувальних агрегатів. Так, путін заявив, що “Газпром” виконує та має намір виконувати всі свої зобов’язання, готовий качати стільки, скільки потрібно.

Поділитись