Європа і США не зможуть довго підтримувати Україну, пише NYT

Європа і США не зможуть довго підтримувати Україну, пише NYT

Газета New York Times вважає, що США та їхні союзники навряд чи зможуть протягом тривалого часу зберігати нинішній рівень підтримки України.

“Президент Байден пообіцяв підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно”, але ні він, ні хтось ще не може сказати, як довго це триватиме або скільки ще США та їхні союзники можуть зробити з такої відстані, якщо не брати до уваги прямого військового втручання. Чиновники визнають, що в якийсь момент запаси зброї в США та Європі закінчаться, хоча США санкціонували військову та іншу допомогу на 54 мільярди доларів, ніхто не чекає ще одного чека на 54 мільярди доларів, коли ці закінчаться”, – пише газета.

Як зазначає видання, чиновники та аналітики заявили, що буде важко “підтримувати той самий рівень матеріальної підтримки” на тлі “зростання втоми” від конфлікту “по обидва боки Атлантики”. Газета додає, що військова допомога, схвалена конгресом, як очікується, триватиме до другого кварталу наступного року, за деякими оцінками, але “питання у тому, як довго можуть тривати поточні поставки зброї та боєприпасів без погіршення військової готовності США”.

Росія раніше надіслала країнам НАТО ноту через постачання озброєнь Україні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров зазначав, що будь-які вантажі, що містять озброєння для України, стануть законною ціллю для Росії. У зовнішньополітичному відомстві РФ заявляли, що країни НАТО “грають із вогнем”, постачаючи зброю в Україну. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначав, що накачування України зброєю з боку Заходу не сприяє успіху російсько-українських переговорів і матиме негативний ефект.

Поділитись