Польща має намір заблокувати десятий пакет антиросійських санкцій

Польща має намір заблокувати десятий пакет антиросійських санкцій

Польща може заблокувати ухвалення десятого пакету санкцій щодо Росії, оскільки вважає його надто слабким.

Про це повідомляє у п’ятницю польська радіостанція RMF.

“Польща готова заблокувати десятий пакет європейських санкцій у річницю початку війни. Таким чином вона хоче добитися їхнього посилення. Остаточне рішення ухвалить сьогодні прем’єр Матеуш Моравецький”, – наводить радіостанція слова польського дипломата.

За даними радіостанції, позиція Польщі викликала стурбованість та роздратування в ЄС, до Варшави дзвонили політики з кількох європейських столиць. Польща ж звинувачує у слабкості санкцій Німеччину та Італію, стверджуючи, що ці країни “розмивають обмеження”. Як очікується, у Брюсселі пройдуть переговори, які називають останнім шансом.

Як повідомило в середу агентство Reuters, посли країн – членів ЄС у четвер знову не змогли погодити десятий пакет санкцій проти РФ, який мав набути чинності до 24 лютого. Згідно з даними агентства Рейтер, причиною, через яку нові рестрикції не були узгоджені, стало блокування Польщею пропозиції про виключення з санкцій заборони на імпорт до ЄС російського синтетичного каучуку. Польські дипломати вважали, що цей виняток зробить санкції неефективними.

Поділитись