Йеллен оцінила ефективність санкцій США проти Росії

Йеллен оцінила ефективність санкцій США проти Росії

Економіка Росії на тлі запровадження численних санкцій Євросоюзу (ЄС) та США тримається набагато краще, ніж очікувалося раніше.

Про це на прес-конференції в індійському Бангалорі заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен.

«Американські санкції мали дуже значний вплив на Росію. Хоча за деякими показниками російська економіка тримається краще, ніж можна було очікувати спочатку», — зазначила Йеллен. З її слів, незважаючи на те, що економіка Росії тримається, країна стикається з дефіцитом бюджету, не отримуючи необхідного.

22 лютого в Le Figaro повідомлялося, що репортер французької щоденної газети Ален Барлюе відвідав Крим і Санкт-Петербург, щоб виявити проломи, створені в російській економіці санкціями Заходу. За результатами поїздки журналіст зробив висновок, що обмеження викликали певні складнощі, але дефіциту товарів та черг у магазинах немає. Репортер пов’язав це з «винахідливістю» росіян.

До цього британський економіст Ієн Стюарт у колонці для видання Reaction зазначив, що західні санкції проти Росії виявилися не такими дієвими, як очікувалося: Москва своєчасно вжила захисних заходів в економіці та наростила торговельні зв’язки з Азією, Близьким Сходом, Латинською Америкою та Африкою.

Поділитись