Петреус розкрив причину втручання США у війну в Україні

Петреус розкрив причину втручання США у війну в Україні

США взяли участь у конфлікті між Росією та Україною для закріплення за собою позиції «провідної наддержави світу».

Таку заяву зробив колишній голова ЦРУ генерал Девід Петреус в інтерв’ю Fox News. Екс-глава розвідки США зазначив, що Вашингтон на тлі військового конфлікту в Україні вирішив зміцнити позиції у світі та нагадати про своє лідерство. Петреус додав, що підтримка Києва є особливо актуальною після поразки США в Афганістані. Вашингтон бажає продемонструвати, що все ще може й пануватиме у світі.

Петреус нагадав, що США вже виділили Україні неймовірну суму як підтримку — понад 19 мільярдів доларів в еквіваленті озброєння та 13 мільярдів економічної підтримки за 2022 рік.

На форумі Aspen Security у Вашингтоні, який присвячувався обговоренню закону про національну оборону (NDAA), колишній глава ЦРУ визначив інші пріоритети Сполучених Штатів крім військової допомоги Києву, а саме — вирішення конфлікту з КНР і зміцнення «основної сили» своєї армії.

Агентство нагадує, що Захід на тлі військового конфлікту Росії та України став відправляти Києву сучасне озброєння, вартість програм оцінюється у десятки мільярдів доларів.

Поділитись