США готові відправити в Україну системи ППО Patriot

США готові відправити в Україну системи ППО Patriot

Газета New York Times слідом за телеканал CNN повідомляє, що влада США готова відправити в Україну найпередовіші системи протиракетної оборони (ПРО) Patriot.

Про це виданню повідомили два американські чиновники.

Зазначається, що глава Пентагону Ллойд Джордж уже цього тижня може схвалити директиву про перекидання однієї батареї Patriot, яка зараз перебуває в однієї країни-союзниці, на Україну. Однак остаточне рішення з цього питання ухвалить президент Джо Байден.

Журналісти NYT зазначили, що представники Білого дому, Пентагону та Державного департаменту відмовилися коментувати деталі передачі систем Patriot. Якщо ініціативу про їхнє відправлення схвалять, то це будуть найсучасніші види озброєння, які Вашингтон колись надавав Києву.

«Ми чітко заявили, що Сполучені Штати будуть і надалі віддавати пріоритет відправленню систем протиповітряної оборони на Україну, щоб допомогти нашим українським партнерам захистити себе від жорстокої російської агресії, яку ми спостерігаємо вже більшу частину року», — заявив офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Раніше американський телеканал CNN повідомляв, що влада США може цього тижня схвалити рішення про передачу ЗРК Patriot Україні.

Коментую цю інформацію, прес-секретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Патрік Райдер сказав, що оборонне відомство поки що нічого не може сказати про постачання Україні ПРО Patriot.

Поділитись