Перелік поставок Києву змінюється, щоб Україна повернула втрачені території, – Блінкен

Перелік поставок Києву змінюється, щоб Україна повернула втрачені території, – Блінкен

Номенклатура військових постачань Україні змінюється, оскільки Сполучені Штати хочуть, щоб Київ повернув втрачені території.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Протягом усього цього процесу, на кожному його етапі ми будемо дуже тісно співпрацювати з українцями, а також працювати з іншими нашими партнерами та союзниками, щоб Україна мала все, що їй потрібно для ефективної самооборони, і щоб продовжувати відвойовувати території, захоплені в неї російськими військами. У міру змін у ході конфлікту змінюється і підтримка, яку ми надаємо», — сказав він, відповідаючи на запитання щодо можливої передачі Україні винищувачів.

Блінкен нагадав, що раніше США та низка країн Європи ухвалили рішення про передачу Києву танків, оскільки вважали це за необхідне в поточних умовах розвитку конфлікту. Він додав, що Вашингтон і його союзники продовжать йти цим шляхом у питаннях поставок Україні різних озброєнь, які на даний момент «можуть бути найбільш ефективними». Цей процес відбуватиметься за тісної координації як з Києвом, так і з іншими союзниками США, сказав держсекретар.

Поділитись