Блінкен під час візиту до Китаю зустрінеться з Сі Цзіньпіном

Блінкен під час візиту до Китаю зустрінеться з Сі Цзіньпіном

Державний секретар США Етоні Блінкен під час свого візиту до Китаю має намір зустрітися з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Про це повідомила газета Financial Times, посилаючись на джерела. Як наголошує газета, Блінкен стане першим держсекретарем США, який зустрінеться з головою КНР за останні п’ять років.

Державний департамент відмовився прокоментувати дані повідомлення, зазначає видання. Посольство КНР у Вашингтоні не відповіло на запит про коментар.

Як передає Financial Times, Блінкен також проведе зустрічі з головою канцелярії комісії із закордонних справ Центрального комітету Компартії Китаю, членом Політбюро Ван І та міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом.

У вівторок координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Блінкен під час майбутнього візиту до Китаю має намір обговорити з керівництвом КНР питання щодо відновлення роботи низки двосторонніх механізмів, а також ситуацію навколо України. За його словами, під час поїздки “велика увага” приділятиметься “підсумкам зустрічі” президента США Джо Байдена та голови КНР Сі Цзіньпіна на Балі в листопаді 2022 року.

Раніше газета Politico із посиланням на обізнані джерела повідомила, що Блінкен відвідає Пекін 5-6 лютого. Пізніше Держдеп підтвердив, що поїздка Блінкена до КНР запланована на лютий.

Поділитись