Пентагон запросить 170 мільярдів доларів на озброєння

Пентагон запросить 170 мільярдів доларів на озброєння

Пентагон запросив 170 мільярдів доларів на закупівлю озброєнь у новому фінансовому році. Кошти підуть на заміну боєприпасів, що постачаються Україні, а також на ракети великої дальності, які будуть потрібні у разі конфлікту з Китаєм.

Про це йдеться у внутрішніх бюджетних документах, які одержали репортери Bloomberg News. Відомо, що на армію США витратить 24,4 млрд. доларів. Для ВПС, включаючи Космічні сили, приділяється 61 мільярд.

Також Пентагон запросить 76,8 млрд доларів для ВМФ та морської піхоти. На будівництво нових кораблів виділять ще 32,8 млрд.

Щодо озброєнь, то 3,7 мільярда доларів витратять на нову міжконтинентальну балістичну ракету Sentinel корпорації Northrop Grumman. Також 3 мільярди доларів підуть на розробку бомбардувальника B-21.

Ще 2,3 мільярда доларів витратять на програму «Домінування у повітрі наступного покоління», призначену для заміни винищувача F-22.

Зазначається. що 199 мільйонів доларів призначені для купівлі 541 протитанкової ракети Javelin, що застосовуються ЗСУ. Крім того, Пентагон придбає 28 реактивних систем залпового вогню HIMARS і 5016 ракет до них.

Документи мають бути опубліковані Пентагоном у понеділок у рамках докладного розкриття запиту на бюджет на фінансовий рік, що починається 1 жовтня.

Поділитись