Україна готується до контрнаступу, – The Economist

Україна готується до контрнаступу, – The Economist

Україна готується до контрнаступу. На тлі цього Захід відправив ЗСУ майже вдвічі більше озброєння за останні місяці, ніж за рік війни, – пише The Economist.

З 9 грудня 2022 року Пентагон відправив Україні військову допомогу понад $8 млрд, що склало 40% від усього обіцяного озброєння Україні з початку повномасштабної війни.

Крім того, постачання озброєнь, узгоджене у Німеччині лише у січні, становлять дві третини від загальної кількості, відправленої Україні за весь 2022 рік.

На тлі цього експерти прогнозують, що скоро співвідношення українського та західного озброєння буде 5 до 2, зараз воно дорівнює 5 до 1.

Україні не вистачає боєприпасів та «закритого неба». На Заході побоюються, що озброєння ЗСУ може бути недостатнім для деокупації приблизно 18% території України, контрольованих Росією. При цьому там зазначають, що російська армія виснажена. І якщо їм вдасться захопити Бахмут і вони вирішать йти далі Донецькою областю, це може створити пролом на деяких ділянках фронту, чим і можуть скористатися українські війська.

Поділитись