Новий глава елітного спецназу України вів перемовини про перехід на сторону ДНР

Новий глава елітного спецназу України вів перемовини про перехід на сторону ДНР

Новий командувач Силами спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України (ЗСУ) Григорій Галаган в 2014 році вів перемовини про перехід на сторону ополченців  так званої Донецької народної республіки (ДНР).

Про це в неділю, 30 серпня, повідомляє Telegram-канал WarGonzo з посиланням на джерела в “спецслужбах” самопроголошеної республіки.

Відзначається, що Галаган сам запропонував свою кандидатуру впливовому командиру ополчення, що на нього вийшов через свої контакти в кримській «Альфі». Там він служив снайпером аж до референдуму про анексію півострова Росією, після чого поїхав до Києва.

Деталі переходу нового глави елітного українського спецназу на сторону ополченців передбачалося обговорити під час особистої зустрічі, яка повинна була відбутися в Стамбулі.

«Переговори зірвалися через запрошеної Ґалаґаном суми, яку він вимагав у якості винагороди. Вона виходила за рамки розумного», – розповів співрозмовник журналістів.

Після зриву переговорів Галаган, який, як наголошується, вважався в професійному товаристві одним з кращих снайперів в СНД, почав полювання на високопоставлених кримських добровольців, які воювали на Донбасі пише видання.

Президент України Володимир Зеленський призначив Галагана командувачем Силами спеціальних операцій ЗСУ 25 серпня.

Поділитись