Білоруські силовики переходять на бік народу

Білоруські силовики переходять на бік народу

Капітан міліції Білорусі Єгор Ємельянов звільнився після 17 років служби через протести, які проходять в країні. Про це він сам повідомив у своєму інстаграм.


9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Згідно з попередніми результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко виграв вибори, набравши понад 80% голосів виборців. Після закінчення голосування в містах Білорусі почалися масові протести.

«17 років служби закінчені … Моя совість чиста … Міліція з народом …» – написав він.

Він супроводжував ці слова знімком, на якому відображені його значок, погони, посвідчення і подяку за виявлену професійну ініціативу і забезпечення високої ефективності праці.

Тим часом житель міста Логойська Євген Новицький опублікував в тій же соціальній мережі відеозапис, на якій його брат заявляє, що більше не може пишатися тим, що служив у спецназі, і викидає свою форму в сміттєвий бак.

“Пишаюся тобою, брат! Після ночі на барикадах … Після того, що твориться по всій країні … Ця влада тепер приречена! Бійтеся чорні тварі! Всіх вас чекає трибунал і в’язниця, тупі ви виродки!» – написав Новицький.

Аналогічне відео, але з викиданням берета спецназу, розмістив в інстаграм Артем Беліновіч. На ньому він заявив, що в Білорусі більше немає братства спецназу.

Поділитись