Німеччина назвала винуватця Другої світової війни

Німеччина назвала винуватця Другої світової війни

Німеччина – єдиний винуватець розв’язання Другої світової війни. Про це міністр закордонних справ країни Хайко Маас заявив зі сторінок Spiegel.


Видання опублікувало статтю Маасу з нагоди 75-річчя закінчення Другої світової війни, написану ним разом з істориком Андреасом Віршінгом. У ній вони написали, що лише Німеччина відповідальна за розв’язання Другої світової війни і Голокост.

«Той, хто представляє інші народи в ролі злочинців, використовує історію в своїх корисливих цілях і вносить розкол в Європі», – написали Маас і Віршінг, назвавши спроби переписати історію подібним чином безсоромними.

Також вони відзначили, що в деяких європейських країнах, наприклад, Польщі, Литві, Латвії та Естонії, зі змішаними почуттями зустрічають день річниці закінчення Другої світової війни, тому що той пов’язаний для них з початком нової форми несвободи.

Раніше президенти Латвії Егілс Левітс, Литви Гітанас Науседа і Естонії Керсті Кальюлайд виступили зі спільною заявою, в якому звинуватили Радянський Союз в окупації і анексії після закінчення Другої світової війни.

Поділитись