Лукашенко запропонував ліквідувати так звані ДНР і ЛНР

Лукашенко запропонував ліквідувати так звані ДНР і ЛНР

Все керівництво України має докласти зусиль, щоб «провести сьогодні ці вибори і вийти на кордон з Росією, щоб це була українська межа, ці 400 кілометрів». Про це в інтерв’ю главі білоруської представництва телерадіокомпанії «Мир» заявив Олександр Лукашенко.


Офіційний Мінськ не визнає суверенітет і незалежність Донецької і Луганської народних республік. На думку Лукашенка, вибори в цих державах допоможуть відновити «територіальну цілісність» України.

«Треба їм, українцям, перш за все визначитися. Бо війна на їх території», – зазначив Лукашенко. На його думку, «це буде непросто, тому що там еліти і керівництво України дуже роз’єднані».

Він дав пораду українському колезі Володимиру Зеленському: “Треба сісти, голову в руки взяти і подумати, як це зробити, щоб – давайте говорити відверто – і Росії зберегти обличчя, і щоб різанина не розпочалася”.

«Можна звинувачувати Росію скільки завгодно, але якщо Росія хоч якісь в цьому напрямку робить кроки, то треба рухатися в напрямку вирішення цього питання. І скористатися цим шансом, поки Росії взагалі не забула, не відмахнулася і веде на цю тему діалог», – сказав Лукашенко.

Як повідомляє прес-служба президента Білорусі, “Олександр Лукашенко підтвердив свою тезу про те, що без згоди США важко буде щось зробити. Він уточнив: “Тому що американці підтримували українців в цей час і всіляко їм допомагали. Звичайно, у власних інтересах”.

Поділитись