МЗС: висловлювання Саакашвілі не є офіційною позицією України

МЗС: висловлювання Саакашвілі не є офіційною позицією України

МЗС України прокоментувало заяви Михайла Саакашвілі. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу відомства.

Колишній грузинський президент Саакашвілі, який нині очолює виконавчий комітет Національної ради реформ України, назвав повністю нелегітимним чинний уряд Грузії.

У МЗС зазначили, що Києвом високо цінується стратегічне партнерство з Грузією. «Українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб та державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави», – йдеться в заяві відомства. Також наголошується, що публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави.

Раніше глава комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі заявив, що Тбілісі зажадає пояснень від Києва через заяви Саакашвілі.

В Україну Саакашвілі переїхав в 2015 році. Тоді президент країни Петро Порошенко надав йому громадянство і призначив губернатором Одеської області. У липні 2017 року Порошенко після конфлікту позбавив Саакашвілі громадянства, але нинішній президент України Володимир Зеленський після обрання скасував рішення свого попередника.

Поділитись