Ми просто оплачуємо рахунки – в Міноборони Литви закликали давати більше зброї Україні

Ми просто оплачуємо рахунки – в Міноборони Литви закликали давати більше зброї Україні

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав союзників набратися терпіння та не критикувати хід українського контрнаступу, а натомість дати Україні більше зброї.

Союзники повинні й надалі підтримувати Україну, оскільки «поки Україна не переможе, жодна з держав не буде у безпеці», заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише видання CNN.

Ландсбергіс наголосив на тому, що програш України у цій війні означатиме «нову геополітичну реальність для всіх, не тільки для України, Литви і тих, хто межує з Росією».

«По суті, кожна країна повинна буде переосмислити, де і як вона житиме», – сказав Ландсбергіс.

Також міністр оборони Литви сказав, що вважає за правильне не критикувати темпи українського контрнаступу, а просто «оплачувати рахунки».

«Вони платять за контрнаступ своєю кров’ю, життям свого народу. Ми просто оплачуємо рахунки. Тому я не думаю, що з погляду моралі правильно очікувати, що українці підуть швидше або критикувати, що вони не досягають цілей, яких, як ми думаємо, можна досягти. Вони роблять все, що можуть, і я цілком упевнений, що вони зможуть перемогти», – сказав литовський міністр.

Поділитись