Литва відреагувала на рішення Естонії щодо обмеження в’їзду для росіян

Литва відреагувала на рішення Естонії щодо обмеження в’їзду для росіян

Обмеження на в’їзд до країн Євросоюзу громадян РФ будуть ефективнішими, якщо вони будуть затверджені на рівні спільноти.

Таку позицію Вільнюса висловив Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомило в суботу агентство BNS.

“Литва послідовно виступає за застосування санкцій до країн, що використовують [на міжнародній арені] агресивні дії, і дотримується позиції, що обмеження, що вводяться для них, ефективніше, якщо діють на рівні ЄС”, – наводяться в повідомленні його слова.

Так глава МЗС відгукнувся на рішення Естонії, яке набирає чинності 18 серпня, перестати впускати в країну росіян з виданими естонськими консульськими установами шенгенськими візами і аналогічні заборонні заходи ряду інших країн – членів ЄС.

“За оцінками наших інстанцій, своєю суттю рішення Естонії дуже схоже на ті обмеження, які застосовує Литва”, – сказав він.

Вільнюс одним із перших заявив, що у зв’язку з подіями в Україні припиняє видачу росіянам шенгенських віз. Це було зроблено 24 лютого цього року.

Поділитись