Палата представників США схвалила заборону продажу напівавтоматичної зброї

Палата представників США схвалила заборону продажу напівавтоматичної зброї

Палата представників США схвалила заборону продажу напівавтоматичної штурмової зброї.


Палата представників американського Конгресу схвалила законопроект про відновлення заборони продажу напівавтоматичної зброї після серії масових розстрілів у країні. Про це повідомило агентство Associated Press (АР).

За законопроект проголосували 217 законодавців, проти – 213, переважно республіканців, які вважають це популістським заходом, ухваленим демократами перед листопадовими проміжними виборами.

За оцінками АР, ухвалення законопроекту через протидію республіканців може зупинитися в Сенаті, де голоси між партіями розподіляються 50 на 50. Для того, щоб документ пройшов Сенат, за його прийняття мають проголосувати дві третини сенаторів.

Заборона на напівавтоматичну та іншу штурмову зброю була прийнята в США в 1994 році терміном на десять років, проте не була продовжена.

Президент Джо Байден підтримав ухвалення законопроекту, пообіцявши підписати його, якщо він потрапить до нього на стіл. У заяві перед голосуванням у Палаті представників його адміністрація заявила: “Ми знаємо, що заборона на штурмову зброю та магазини до неї великої ємності врятує життя”, повідомило агентство.

Фоном розгляду нового законопроекту стало занепокоєння в країні після низки випадків насильства із застосуванням зброї останнім часом: стрілянина в супермаркеті в Буффало (штат Нью-Йорк) і масове вбивство школярів у Техасі в травні, розстріл учасників параду на честь Дня незалежності в Хайленд- парку (передмістя Чикаго) у липні.

Поділитись