Власники танкерів у Європі збільшили транспортування нафти з РФ до вступу санкцій

Власники танкерів у Європі збільшили транспортування нафти з РФ до вступу санкцій

Власники нафтових танкерів у Європі збільшують обсяги транспортування нафти з РФ перед набуттям чинності груднем відкладених обмежень на російське паливо.

Про це 17 липня повідомила The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, грецькі компанії перевезли майже половину обсягів російської нафти у травні та червні. За даними Lloyd’s List Intelligence, за ці два місяці судна з Греції заходили до портів РФ 151 раз у порівнянні з 89 за аналогічний період 2021 року.

«Ніхто не може сказати, що станеться з ринком танкерів після набрання чинності санкціями, але в результаті це може мати позитивний вплив, оскільки попит на нафту все високий, а судам, ймовірно, доведеться везти її з далеких місць», — наводить. газета слова виконавчого директора однієї з грецьких судноплавних компаній.

Він вважає, що танкери відправлятимуться на великі відстані, в результаті заробляючи більше грошей.

Крім того, за інформацією видання, наразі зросли російські постачання до Азії, крім того, Індія збільшила закупівлі російської нафти.

Рада Євросоюзу прийняла 3 червня шостий пакет санкцій проти РФ, який включає відкладене ембарго на морські поставки нафти і нафтопродуктів з РФ. Заборона морських поставок відкладена до грудня, на нафтопродукти – до лютого наступного року.

У той же день в МЗС РФ заявили, що Євросоюз, ввівши рестрикції, намагається використати енергетику в політичних цілях, не зважаючи на інтереси світової спільноти.

Днем раніше в інтерв’ю Le Figaro експерт з енергетики Жан-П’єр Фавеннек висловив думку, що ембарго на постачання нафти з РФ змінить світовий ринок енергоресурсів. За його словами, Росія продовжить експортувати нафту, але вже не до Європи.

Поділитись