Голосування про саморозпуск парламенту Ізраїлю відбудеться сьогодні

Голосування про саморозпуск парламенту Ізраїлю відбудеться сьогодні

Голосування в ізраїльському Кнесеті – однопалатному парламенті – щодо законопроекту про саморозпуск та проведення нових виборів не відбулося у середу, як було заплановано; воно переноситься на четвер 30 червня.

Про це, як повідомляє Trend з посиланням на Інтерфакс, повідомляє Times of Israel.

Голосування у другому та третьому читаннях не відбудеться через низку депутатів, які наполягають на проведенні до саморозпуску голосувань за низкою пропозицій.

Очікується, що голосування у другому та третьому читаннях тепер відбудеться о 8:00 ранку четверга 30 червня. Якщо це станеться, то нинішній міністр закордонних справ Яїр Лапід, за згодою про ротацію, стане новим прем’єр-міністром у ніч проти 1 липня.

Минулого тижня глава ізраїльського уряду Нафталі Беннет та міністр закордонних справ Яїр Лапід заявили, що мають намір розпустити Кнесет. Якщо цей процес буде завершено, він спричинить чергові парламентські вибори в Ізраїлі. За останні три роки ці вибори стануть п’ятими.

Також у середу Беннет заявив, що вирішив взяти “тайм аут” від політики і що він не очолюватиме партію “Яміна” на майбутніх виборах.

Поділитись