Яїр Лапід офіційно обійняв посаду прем’єр-міністра Ізраїлю

Яїр Лапід офіційно обійняв посаду прем’єр-міністра Ізраїлю

Яїр Лапід офіційно став 14-м прем’єр-міністром Ізраїлю опівночі п’ятниці, 1 липня, повідомляє The Times of Israel.

«Ми зробимо все, що в наших силах, для єврейської демократичної держави, доброї, сильної і процвітаючої, тому що це наша робота, і вона важливіша за всіх нас», — сказав Лапід прем’єр-міністру Нафталі Беннету, який йде на церемонії передачі повноважень.

Термін Лапіда на чолі країни може бути досить коротким, пише видання, оскільки він очолює тимчасовий уряд напередодні нових виборів 1 листопада.

У п’ятницю, першого робочого дня, першим пунктом порядку денного Лапіда стане зустріч з Роненом Баром, головою ШАБАК (або Шин-Бет) — служби безпеки Ізраїлю. Після цього прем’єр-міністр проведе переговори про долю двох ізраїльтян та останки двох солдатів Армії оборони Ізраїлю, яких утримує ХАМАС у секторі Газа.

«Очікується, що у перші кілька днів свого перебування на посаді Лапід отримає вітальні телефонні дзвінки від низки світових лідерів, включаючи президента США Джо Байдена, який має відвідати Ізраїль за два тижні. Наступного тижня у Лапіда також заплановано коротку поїздку до Парижа, де він зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном», — додала газета.

Поділитись