У США порівняли збитки від санкцій для Росії та Європи

У США порівняли збитки від санкцій для Росії та Європи

Росія напевно постраждає від введення санкцій з боку Європи та США, проте всьому решті світу буде завдано величезної шкоди.

Такий прогноз зробив професор прикладної економіки, засновник Інституту прикладної економіки, глобальної охорони здоров’я та вивчення підприємництва Джонса Хопкінса Стіва Ханке, повідомляє Asia Times.

За його словами, санкції проти Росії виявилися абсолютно неефективними та навіть контрпродуктивними у питанні досягнення заявленої мети. Хенке наголосив, що банки та міжнародні організації вже оцінили можливі наслідки антиросійських санкцій.

«Ці оцінки, які мають дещо випадковий і частковий характер – лише верхівка айсберга, – вказують на те, що витрати, пов’язані з санкціями, будуть приголомшливими», – сказав він.

При цьому Хенке зазначив, що хоча економіка Росії постраждає, ця шкода «меркне» на тлі наслідків, з якими доведеться зіткнутися Європейському союзу та США. Професор додав, що витрати та збої стосуватимуться не тільки Європи та США, а й поширяться у всьому світі.

Хенке вважає, що заборона на російські енергоресурси вплине на країни Євросоюзу. Він також розкритикував заяву президента США Джо Байдена, який заявив, що інфляція в країні спричинена діями Росії.

Поділитись