У США запропонували ввести санкції проти Угорщини

У США запропонували ввести санкції проти Угорщини

Член палати представників США Раджа Крішнамурті надіслав держсекретарю Ентоні Блінкену листа, в якому закликав Держдепартамент співпрацювати з Євросоюзом щодо введення ембарго на російську нафту.

При цьому парламентарій звернув увагу на Угорщину, яка виступає проти обмежень, та запропонував розглянути можливе запровадження санкцій проти Будапешта.

«Особливо мене турбує продовження протидії Угорщини нафтовому ембарго ЄС, і я переконливо прошу вас (Ентоні Блінкена) розглянути всі можливі інструменти, у тому числі санкції, щоб досягти з Угорщиною остаточної домовленості щодо заборони російської нафти», — заявив конгрес.

Крішнамурті переконаний, що після перекриття «ключового джерела доходу» Росії вдасться утруднити Москві можливості фінансування спецоперації в Україні. Крім того, заборона на постачання російської нафти з боку Євросоюзу дозволить значно посилити фінансовий тиск на російську економіку, йдеться у зверненні.

На думку американського політика, щоб допомогти ЄС відмовитись від російських енергетичних ресурсів, Держдепартаменту слід застосувати двосторонній підхід. З одного боку, США повинні посилити свою прихильність до інвестиційного фонду «Ініціативи трьох морів» для підтримки енергетичної безпеки Центральної Європи. З іншого боку, якщо Будапешт продовжить перешкоджати переговорам ЄС, Вашингтону варто розглянути запровадження обмежувальних заходів проти угорських компаній, які, як і раніше, ведуть справи з експортерами нафти з Росії, вважає Крішнамурті.

Поділитись