Міністр оброни України Рустем Умєров підсумував результати «Рамштайн»-17

Міністр оброни України Рустем Умєров підсумував результати «Рамштайн»-17

Рустем Умєров розповів про основні результати 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України.

Очільник оборонного відомства поділився результатом зустрічі з партнерами 50 країн, опублікувавши 5 пунктів, які можна оприлюднити назагал:

  1. Важливе досягнення сьогодні: сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони (Ground-Based Air Defence). Лідери – Німеччина та Франція. До коаліції увійшли 20 країн. Забезпечення наших міст додатковими ППО – один з пріоритетів на цю зиму.
  2. Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  3. Лідер ІТ-коаліції – Естонія – надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  4. Сполучене Королівство та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи ще більше посилити безпеку у Чорному морі.
  5. Спільно з колегами в Брюсселі продовжуємо роботу над Дорожньою картою взаємосумісності. З Ллойдом Остіном у Києві два дні тому я говорив про необхідність подальшого руху України в НАТО. Українська армія має відповідати усім критеріям НАТО. Треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами.

Міністр оборони також зазначив, що було прийнято інші потужні і важливі рішення для України, які не можна розголошувати.

Поділитись