Блінкен пообіцяв підтримати Україну у територіальному питанні

Блінкен пообіцяв підтримати Україну у територіальному питанні

Питання про територіальну цілісність та майбутнє України повністю залежить від народу та керівництва цієї країни, заявив в інтерв’ю телеканалу PBS держсекретар США Ентоні Блінкен.


«Майбутнє України залежить від самих українців. Це залежить від українського народу, і зрештою ці рішення прийматимуть його демократично обраний уряд, включаючи президента Зеленського. Він повинен буде визначити, що найкраще відповідає інтересам його країни, його народу, а ми підтримаємо це. <…> Ми рішуче підтримуємо це право і сподіватимемося, що українці самі вирішать, що відповідає їхнім інтересам», — наводяться слова держсекретаря США у розшифровці інтерв’ю на сайті Держдепартаменту.

Блінкен також зазначив, що кілька тижнів тому міністр оборони США Ллойд Остін зібрав групу приблизно з 40 країн у німецькому Рамштайні, щоб переконатися в постачанні України всією необхідною підтримкою та допомогою.

«Ця група країн працює кожен божий день, щоб переконатися, що все йде як слід. Звичайно, на передовій, на полі бою трапляються колосальні страждання. Українці відчувають це, вони страждають на це. І ми глибоко співчуваємо їм. Але ми також працюємо 24/7, щоб переконатися, що вони отримують те, що їм потрібне», – сказав він.

Поділитись