Макрон анонсував переговори з Путіним та Зеленським

Макрон анонсував переговори з Путіним та Зеленським

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що найближчими днями планує провести нові телефонні розмови з російським лідером путіним та українським президентом Володимиром Зеленським.

Про це він повідомив у середу в ефірі телеканалу France 2.

“Найближчими днями я знову переговорю телефоном з президентом України Володимиром Зеленським і з президентом Росії Володимиром Путіним”, – сказав Макрон, який зараз балотується на другий термін на президентських виборах у Франції.

Також Макрон заявив, що докладає всіх зусиль, щоб припинити бойові дії в Україні та відновити там світ. При цьому він не погодився зі словами президента США Джо Байдена, який стверджував, що те, що відбувається в Україні, здається йому “геноцидом”.

“Потрібно сьогодні бути дуже обережним з термінами, тому що йдеться про братні народи (російський та український)”, – сказав Макрон, відповідаючи на запитання ведучого. “Я хочу далі намагатися зупинити цей конфлікт і відновити світ. Не думаю, що ескалація слів є цією метою”, – зауважив французький лідер.

У вівторок Байден заявив журналістам, що події в Україні здаються йому “геноцидом”, при цьому він додав, що те, що відбувається, мають давати юристи.

Поділитись