Зеленський заявив про бажання вирішити ситуацію в Україні шляхом дипломатії

Зеленський заявив про бажання вирішити ситуацію в Україні шляхом дипломатії

Президент України Володимир Зеленський заявив про бажання Києва зберегти можливості дипломатичного вирішення ситуації у країні.

“Ми не хочемо втрачати можливості дипломатичного рішення, якщо вони для нас є”, – заявив він в інтерв’ю агентству Associated Press. Зеленський додав, що західні країни постачають недостатню кількість зброї Києву.

Раніше, 9 квітня, Зеленський повідомив, що Україна має намір продовжити переговори з Росією, оскільки це єдиний вихід із ситуації.

Напередодні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що переговори Росії та України йдуть непросто, але Москва добиватиметься того, щоб цілі цих контактів досягалися.

Днями раніше Лавров прокоментував новий проект угод Києва з Москвою. Як зазначив дипломат, документ, наданий українською стороною, відходить від низки найважливіших пропозицій, які сторони зафіксували на переговорах у Стамбулі.

29 березня у Стамбулі відбувся четвертий очний раунд російсько-українських переговорів. Вони йшли близько трьох годин. Як зазначив глава російської делегації Володимир Мединський, Росія отримала письмові пропозиції від України, що підтверджують її прагнення нейтрального та без’ядерного статусу.

Насамперед сторони провели три очні зустрічі в Білорусі на тлі спецоперації Росії із захисту Донбасу. Вони стартували 28 лютого у Гомельській області, потім продовжилися 3 та 7 березня у Біловезькій Пущі.

Поділитись