У Криму розкрили план щодо націоналізації майна Зеленського

У Криму розкрили план щодо націоналізації майна Зеленського

Віце-спікер парламенту Криму Юхим Фікс заявив, що націоналізацію на півострові планують проводити «по-людськи» та «за законом».

Так званий голова Криму Сергій Гоблін-Аксьонов раніше анонсував націоналізацію майна українських бізнесменів, політиків та чиновників у відповідь на аналогічний український закон про російське майно.

Пізніше кримський парламент запропонував вилучати майно недружніх країн та іноземців, які здійснюють недружні дії щодо РФ. Цю пропозицію направили на розгляд до Держдуми.

Фікс заявив, що кожен випадок націоналізації розглядатиметься окремо спеціальною робочою групою.

«Ми не Європейський союз і не США, які просто хапають та крадуть майно та золотовалютні резерви нашої країни, а також власність російських громадян», – заявив віце-спікер.

Він підкреслив, що всі планують зробити нібито «по-людськи та за законом».

Насамперед, за словами Фікса, планують конфіскувати майно українських олігархів, політиків та чиновників, які «підтримують нацизм».

ЗМІ писали, що у Криму, зокрема, планують націоналізувати квартиру президента України Володимира Зеленського. Квартиру площею 129,8 квадрата Зеленський купив у 2013 році, її вартість оцінювали в 160 тисяч доларів. Вона розташована в елітному житловому комплексі “Імператор” у Лівадії.

Поділитись