Лукашенко здійснить державний візит до Китаю

Лукашенко здійснить державний візит до Китаю

Лукашенко 28 лютого – 2 березня здійснить державний візит до Китаю, повідомила прес-служба президента Білорусі.

Цей візит стане продовженням багаторічного курсу на розбудову відносин дружби та взаємовигідного співробітництва з Китайською Народною Республікою. У вересні 2022 року на двосторонній зустрічі на полях самміту Шанхайської організації співробітництва лідери Білорусі та Китаю ухвалили спільну декларацію щодо виведення відносин на новий рівень – всепогодного та всебічного стратегічного партнерства.

Аналіз досягнутого та максимальна реалізація на практиці потенціалу нового рівня у відносинах стане предметом розгляду глав держав. Президент Білорусі Олександр Лукашенко та Голова КНР Сі Цзіньпін проведуть переговори у вузькому та розширеному складах. У центрі уваги будуть питання розвитку торговельно-економічного, інвестиційного та гуманітарного співробітництва, реалізація спільних масштабних проектів, взаємодія в політичній сфері, реагування на найгостріші виклики у сучасній міжнародній обстановці.

Очікується, що за підсумками переговорів буде підписано великий пакет документів щодо розвитку відносин у ключових сферах.

Планується, що в Пекіні Олександр Лукашенко також проведе ряд зустрічей із вищими посадовими особами КНР, керівництвом провідних китайських корпорацій”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись