Дуда попередив Лукашенка про наслідки у разі втручання в війну проти України

Дуда попередив Лукашенка про наслідки у разі втручання в війну проти України

Президент Польщі Анджей Дуда попередив президента Білорусі Олександра Лукашенка про наслідки у разі вступу республіки до конфлікту в Україні.

Про це повідомляє РБК. За словами польського лідера, Лукашенко має розуміти, що подібний крок Мінська приведе його до кінця, оскільки білоруський народ виступить проти нього.

Дуда звернув увагу, що втягування Білорусі у конфлікт «означало б смерть для багатьох білорусів, які не мають жодного бойового досвіду», порівняно з українцями, які «воюють уже багато років, захищаючи свою батьківщину».

«Лукашенко чудово розуміє, що це означатиме для нього остаточний кінець, тому що народ практично на мій погляд у повному складі піде проти нього», — висловився президент Польщі.

Раніше в лютому Лукашенко заявив, що готовий провести спільну зустріч із президентами США та Росії Джо Байденом та Володимиром Путіним. Він запропонував американському лідеру приїхати до Мінська. «Якщо у нього є бажання, ви йому передайте там своїми каналами, ми його в Мінську готові прийняти і серйозно поговорити. Якщо він хоче миру в Україні», – сказав він.

Поділитись